Fakültemiz Hakkında
18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair, kabul tarihi 09/05/2018 olan 7141 nolu Kanunla, 2809 sayılı kanuna yapılan ek maddeyle önce Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesi adıyla, daha sonra ise 18 Ocak 2019 tarih ve 30659 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair, kabul tarihi 17/01/2019 olan 7161 nolu Kanunun 14.maddesi ile 2809 sayılı Kanunun ek 178.maddesi başlığının birinci fıkrasında yer alan “Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesi” ibareleri, “Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi” olarak değiştirilmesi ile kurulmuştur.
2019 yılında kurulan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde ilk mühendislik bölümleri 2019 yılında açılmıştır. Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği bölümleri bulunmaktadır. Fakültemiz, bilim ve endüstri alanındaki gelişmelere katkıda bulunacak ve uluslararası seviyede mühendislik kariyerini hedefleyen gençleri eğitmek amacıyla hazırlanmış programlar sunmaktadır.
2020-2021 öğretim yılında Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde toplam 156 öğrenci eğitim görmektedir. Öğrenciler kendi potansiyelini kullanabilme becerisine sahip, akademik ve sosyal alanda başarılı, entelektüel, bağımsız düşünebilen, girişimci, yaratıcı, özgüven sahibi olarak yetişmektedirler. Fakültemiz 2020-2021 eğitim öğretim yılında 1 ana mühendislik bilim dalında yüksek lisans programları sunmaktadır.
Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik, Bilgisayar, Endüstri ve İnşaat Mühendisliği dallarında lisans derecesi vermeye yönelik dört yıllık programlar sunmaktadır. Fakültemiz öğrencileri kendi potansiyelini kullanabilme becerisine sahip, akademik ve sosyal alanda başarılı, entelektüel, bağımsız düşünebilen, girişimci, özgüven sahibi olarak yetişmektedirler.
Lisans programlarının birinci yılı matematik, fizik, kimya, ekonomi ve bilgisayar programlama gibi temel derslerden oluşmaktadır. Programların ikinci ve üçüncü yıllarında bölümlerin belirlediği temel mühendislik dersleri, üçüncü ve dördüncü yıllarda alınan tamamlayıcı dersler veya uzmanlık dersleriyle takviye edilmektedir.
Mühendislik lisans programları temel bilim dersleri, temel mühendislik dersleri, uzmanlık dersleri, tamamlayıcı dersler ve sosyal ve beşeri bilimler alanındaki derslerden oluşmaktadır. Temel mühendislik dersleri herhangi bir mühendislik dalında uzmanlaşma alanından bağımsız olarak temel mühendislik eğitimi verme amaçlı zorunlu derslerdir. Uzmanlaşma dersleri öğrencileri kendi dallarındaki belirli uzmanlık alanlarında yetiştirmek üzere tasarlanmıştır.
Öğrenciler bölümlerince açılan uzmanlık dersleri arasından kendi ilgileri doğrultusunda seçim yapabilir veya bölümlerce belirlenmiş olan ders dizinlerinden seçebilirler.
2023 Yılı Merkezi Yerleştirme Sonucu