Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Şehmus Demir beraberinde Ofisimiz yaptığımız ziyaret neticesinde Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ile protokol imzalamış ziyaret programı çerçevesinde Rektörümüz, daha sonra Bosna Hersek'teki Saraybosna Temsilciliğini, Bosna-Hersek Büyükelçisi Sadık Babür Girgin’i ziyaretlerde bulunmuşlardı.
Bu ziyaretlerin birer meyvesi olarak; GIBTU uluslararasılaşma da dev bir hamle yaptı. Saraybosna büyük elçiliğinde, cumhurbaşkanımızın himayelerinde 21-27 Mayıs tarihleri arasında Türk mutfak haftası etkinlikleri düzenlendi. GİBTÜ’LÜ AKADEMİSYENLER TÜRK GASTRONOMİSİNİ TANITTI
GİBTÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Erol Taşkın ve Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Çekiç, Saraybosna’daki meslek liselerinde gastronomi alanında okuyan öğrencilere hem ders verdi hem de uygulamalı olarak yemeklerin nasıl yapıldığını dair atölye çalışması yaptırdılar. Mostar başkonsolosluğunun daveti üzerine mostarda öğrencilere workshop çalışmaları yapıldı. Uluslararası saraybosna üniversitesinde workshop çalışmaları yapıldı. Üniversitemizi ve Türk mutfağını tanıtmak icin birtakım bilgilendirici etkinlik düzenlendi. Elçilikte 20 gazeteci ve youtubere ege yemeklerinden oluşan bir menü hazırlandı. GİBTÜ; bu şekilde uluslararasılaşma hamlelerine bir yenisini daha eklemiş oldu.